2016-05-26 1408 浏览
香港租金贵系人都知,有几多小店因为咁而挨唔住呢间系铜锣湾多年既怀旧糕点小店,多年黎都一直支持住,直至而家都系用合理价钱去卖,当然要支持支持下啦糕点款式多系卖点,大部份都系六蚊一件,十五蚊三件,次次都令人拣唔落手,因为件件都想食砵仔糕系永远既首选!呢到砵仔糕好大件,平时可能食十蚊三件平啲,但呢到一定够哂大件,虽然睇落唔靓仔,但味道绝对系好,红豆份量多不在话下,甜度适中淡淡香,口感系既有点点黏牙但又有半点弹牙,即使咁大件但都一啲漏既感觉都无绿豆咸茶果,次次黎都叫茶果,不过今次个茶果有少少失准,个茶果皮太黏,系黏到痴住手,食落有啲狠狈而且绿豆饀既绿豆量比较少,整体黎讲亦调味过咸,记得之前黎食眉豆系好味啲另外食左呢个西米糕,有五种味拣,试左香芋味,其实第一次食呢种西米糕,相比另外两件糕呢个细好多!但味道都令人满意㖞!相比另外两款较黏性同漏啲既糕点,呢个唔系用糯米粉整会无咁漏,同埋偏向弹牙同埋涷涷地几清新,香芋饀有啲甜但又唔会太过份,整体同个西米皮都几夹!!不过个皮咁紫色唔知系咪人造色素呢十五蚊试哂三件,满意!!
香港租金贵系人都知,有几多小店因为咁而挨唔住

十五蚊试哂三件,满意!!