2022-11-24 536 浏览
作为饺子爱好者,对于屋企附近开左饺子店表示兴奋,海乐饺子店门面无任何装修,但对于钟意食饺子既人都会想一试,食完第一日忍唔住第二日又去🤭门外有大大只字推介店的主打无味精花胶淮山猪骨汤底汤底超吸引但我又钟意食煎饺多啲,第一次食自己叫左一份白菜煎饺,朋友叫左韭菜煎饺+上海面。不过嗌煎饺会跟一小碗汤,咁样就同样试到佢既无味精汤啦~讲左汤先,一小碗汤超甜超好饮!!仲要食完成餐饭都唔会口渴,真系无加啲咩味精。而上海面一样系猪骨汤底,但因为有面既缘故,汤面的汤比就咁饮既汤淡,但都饮到超足料好好饮❤️ (只系有比较下,细碗既汤更浓更好饮🤤)至于饺子方面,内馅材料好好食❤️系饺子店应有既水准!不过个人建议饺子可以再煎香啲,第一次食饺子无咁香,但第二次食就煎得香啲,希望可以保持到煎多两面既水准!同埋内馅可以再饱满多啲就更好啦!!顺带一提,呢到既辣椒油好正,虽然好辣但好惹味🤤由于我真系好钟意食饺子,好希望呢家店可以做长啲!!始终见呢个铺位成日转餐厅🥲 而且佢又无特别既门面,但我觉得佢既食物绝对系值得我再次回顾既!!!!同埋唔知门面系咪老板黎呢,佢既态度好好!希望佢地可以睇到我地既建议,继续进步,吸引更多客人,留

门外有大大只字推介店的主打无味精花胶淮山猪骨汤底

韮菜饺+白菜饺
韮菜煎饺
白菜煎饺
椰菜木耳猪肉煎饺

顺带一提,呢到既辣椒油好正,虽然好辣但好惹味🤤

同埋唔知门面系咪老板黎呢,佢既态度好好!
希望佢地可以睇到我地既建议,继续进步,吸引更多客人,留住客人既心,支持支持!💚
2022-11-23
韮菜饺+白菜饺