2015-07-20 451 浏览
上海豆浆大王系屯门友由细食到大既老店但近年不停加价就真系好少食上星期日经过好多人排队, 放弃左排队今星期日终于试左!!栥饭($15)我净系食呢一间店因为佢整体系「岩岩好」, 好好味!!糯米既软度, 油炸鬼既脆度配合肉松, 加上多配料少饭真系无得输!!!但比以前失色左少少, 饭多左豆浆味, 其他配料少左, 如榨菜酸辣汤($17), 酸辣汤已沟水 (苦笑)将原本味道沟淡左, 唔酸唔辣, 有好多配料, 用其他配料拎返少少分我叫「姐姐」比多个碗仔我, 「姐姐」好好人咁比多少少4份1既酸辣汤我呢碗系未沟水, 「结」D, 味道当然重返少少, 好味亦多一倍鸡翼面要榨菜($28), 面既份量多, 鸡翼份量少左 (以前有3只全翼, 宜家得2只, 仲要好细只)鸡翼真系好好味, 炸得岩岩好, 唔会太「lon」榨菜好爽口, 上海面配榨菜真系正!多年既老店, 有一定既质素宜家比以前偷工减料左, 但老店的味道还在希望老店可以维持住, 唔好退步好多!
上海豆浆大王系屯门友由细食到大既老店
但近年不停加价就真系好少食
上星期日经过好多人排队, 放弃左排队
今星期日终于试左!!

栥饭($15)我净系食呢一间店
因为佢整体系「岩岩好」, 好好味!!
酸辣汤($17), 酸辣汤已沟水 (苦笑)
鸡翼真系好好味, 炸得岩岩好, 唔会太「lon」
榨菜好爽口, 上海面配榨菜真系正!
多年既老店, 有一定既质素
宜家比以前偷工减料左, 但老店的味道还在
希望老店可以维持住, 唔好退步好多!
2015-07-19