2023-01-28
今日同朋友去完炮台山,谂住去天后揾间唔系连锁嘅茶餐厅食,沿途经过一间新开张左2日嘅茶餐厅,当然要入去支持下老板介绍呢个开张优惠快餐,$48 蒜泥鸡饭,跟汤,跟野饮,性价比好高,如果钟意蒜泥嘅,一定要叫呢个嚟食!不过我最钟意同推介嘅系口水鸡捞一丁($72 跟野饮)劲香嘅蒜蓉口水鸡汁,更紧要系啲鸡滑,同埋劲多鸡,够饱之后望下个餐牌,见到有鹅肝多士($88/4件) 同埋冰火黑松露虾多士,忍唔住叫咗个鹅肝多士,多士好脆口,鹅肝即刻煎,都几好食跟餐叫咗杯茶走,茶胆好浓,不错今日见个老板同每台都倾两句,先知道原来老板以前几代都喺铜锣湾做开茶餐厅同私房菜,唔怪得知人情味满满,因为疫情关系同埋业主铺租问题,所以冇做,而家东山再起事实上,因为舖租昂贵,餐厅地方就唔系好就脚,天后或炮台山地铁站行5分钟左右,不过见咁有心同希望延续香港茶餐厅精神,嘢食全部比足料,仲有服务,希望大家支持香港人创业老板,建议加个常餐吖,丹麦多士炒蛋 鸡排一丁/辛拉面餐
跟餐叫咗杯茶走,茶胆好浓,不错
老板,建议加个常餐吖,丹麦多士炒蛋 鸡排一丁/辛拉面餐