餐厅: Feuille
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
支持香港本地农业 中环现代高级法国餐厅原先会以为高级餐厅都主要会利用高级进口外国食材但呢度会采用香港本地所种植既食材再配以法式既烹调技巧 超支持!!!蛤蜊-青豆细个真系超唔钟意青豆炒饭一定会拣晒出黎唔食 但大个左又会慢慢接受番 好神奇呢个菜式以蛤蜊及青豆为重点而汤主要以杏仁奶为主 口感绵密丝滑再加上蛤蜊成既啫喱整个配搭都好完美鲜甜既蛤蜊及清香既青豆西洋菜 – 多宝鱼 – 冬瓜平时饮西洋菜汤就比较多 又或者冬瓜汤呢个配合真系第一次 好新奇!睇番餐厅既介绍先知原来多宝鱼经过轻轻煮熟之后再加上少少牛油令佢变得略有金黄色 好香而冬瓜经过香芹籽油烹调 口感软绵绵红菜头 – 鸽肉原先我对红菜头有点抗拒 但食过呢次之后 我好似重新接受红菜头由红菜头既面团制成既薯仔团 加配以鸽肉甜甜既薯仔团以及咸咸既鸽肉令我一试难忘番茄 – 龙眼 - 金盏花 呢款甜品都好有惊喜 绝对同以往所食过既甜品完全不同 法国菜真系带比人不同惊喜龙眼变成左忌廉泡沫而蕃茄 无论系蕃茄皮 蕃茄籽 蕃茄肉 都一一运用左系呢个甜品入面啫喱由蕃茄肉制成 入面加有蕃茄籽 食落口感加一甜酸甜酸既味道 令到本身好饱既我 有一下开始觉得 系咪一阵
支持香港本地农业 中环现代高级法国餐厅

整个配搭都好完美
鲜甜既蛤蜊及清香既青豆

西洋菜 – 多宝鱼 – 冬瓜
平时饮西洋菜汤就比较多 又或者冬瓜汤
呢个配合真系第一次 好新奇!
睇番餐厅既介绍先知原来多宝鱼经过轻轻煮熟之后再加上少少牛油

番茄 – 龙眼 - 金盏花
龙眼变成左忌廉泡沫
啫喱由蕃茄肉制成 入面加有蕃茄籽
食落口感加一
甜酸甜酸既味道 令到本身好饱既我 有一下开始觉得 系咪一阵间要再食野
而表面系由蕃茄皮及金盏花磨成粉末

都会令人感觉到厨师对烹调既要求
而呢度令我想推荐比大家既系
佢运用左香港本地既食材去烹调
可以带出既理念系 其实本地既食材都好新鲜
绝对唔会输比外国进口食材!

另外呢次食饭用餐之外 我地留意到餐厅设有私人包厢 建议大家如果有私人聚会或者商务活动 可以先向餐厅查询

餐厅提供晚餐时间为星期二至六 晚上6时起
而午餐就星期二至六正午12时起