2020-01-24
今日收工同朋友约好去尖沙咀行下 行完Donki 见到呢间装修几型格既餐厅 停左停睇睇佢个menu就决定今晚试一试呢间Espresso Alchemy😛朋友就拣左宇治抺茶鲜奶饮🍵我就叫左杯冻鲜奶朱古力 🍫🥛 朋友个杯宇治抹茶有个靓靓既拉花 超吸睛 👀入口好滑 有浓郁抹茶香🥰带一点甘香 但完全唔会涩同唔会死甜👍🏻而我个杯冻鲜奶朱古力 好够冻 但唔会冻到脾😌只系岩岩好令收工就黎训著😪既我醒醒神🤩真系浓郁超浓郁 好超级无敌咁朱古力 好好饮 饮返啖令我完全ready迎接黎紧叫左个几尾嘢🤤虽然主食方面既选择唔算多 但款款都几特别 好吸引眼球 净系Pasta我地都忍唔住一人叫返一碟交换share🤣Order左个蟹肉味噌扁面🦀香煎虎虾配卢荀辣蕃茄汁意粉 蟹肉味噌扁面🦀 扁面系阔条弹牙 好似自家手工阔面咁 食落好有口感 面条上面仲沾好多浓郁既味噌酱汁 味噌酱带点咸香同淡淡既芝士味 完全唔同平时一啲餐厅落既好咸味噌咁 食落好滋味 我地两个 一叉叉咁好快扫晒呢兜扁面😋香煎虎虾配卢荀辣蕃茄汁意粉🍝 有三只大大只爽口弹牙既虎虾 意粉软硬适中 卢荀幼嫩 火侯刚好 条条意粉都挂满辣蕃茄汁酱汁 食落开胃 惹味 香茅奶
宇治抺茶鲜奶
冻鲜奶朱古力
蟹肉味噌扁面
香煎虎虾配卢荀辣蕃茄汁意粉
香茅奶油汁煎鱼🐟 香茅同奶油呢个配搭好小放埋一齐 食落好特别 鱼煎得好香口 香茅令鱼更加惹味 但同时保持到鱼既原味 无加大量多余既调味 可以食到鱼既油香 食晒全条鱼都唔会有个种平时奶油俾人个种腻滞既感觉
香茅奶油汁煎鱼
虽然我地两个都食左两大兜既淀粉质 但女人食甜品系有第二个胃 所以我地好放肆咁 一早叫埋个比较特别既甜品后上 分别系 咖啡白朱古力西多士☕️🍫同意大利芝士饼
咖啡白朱古力多士
咖啡白朱古力西多士 好有惊喜 系由三片好薄既西多士搽上抺酱 多士面边香脆可口 一咬落块多士就食到好香浓既咖啡味加上白朱古力既微甜 夹到岩岩好 两种配合起黎好惹味 打破左朋友对白朱古力既甜品总系伏既坏印象 出色
意大利芝士饼