2014-07-06 911 浏览
之前黎过依到食野,不过就未试过佢D生牛河,之前睇过,卖相非常唔错,同自己讲有机会一定要番黎试下,今日终于都得闲喇。其实如果未黎过既话,呢间野都几难揾嫁,佢系渣甸坊则边D唔起眼位到,仲要系角落,未黎过绝对系难揾。一黎到就叫左生牛肉河,好快就有得食,卖相都系吸引到我,不过个汤就差少少味,香草份量就唔系太多,我自己就唔钟意太多,所以依到岩我,食生牛肉河紧系要放辣椒,都好似放左好多粒先出味道,之后仲有洋葱,依样就比其他野多好多,味道出哂黎,汤都有哂佢既味,夹埋非常甜,卖相同味道系算成正比嫁,当然主角生牛肉都要讲下,系瘦既牛肉,唔会太肥,要岩岩熟既时候就食,唔系既话口感就好差, 再加多杯柠檬茶,味道正常,下次有机会再黎讲食埋其他野。