2019-07-19
今日约埋成班同事一齐食收炉饭,庆祝暑假嘅来临同埋欢送其中一位同事离开,于是就揸车去远啲食返餐好嘅去到发现有午市套餐,仲可以加钱要小食,我哋就决定每人叫一个套餐再加小食share嚟食首先嚟嘅系餐汤同面包,面包啱啱焗起咁热辣辣,仲有食落去唔系硬梆梆,有好浓郁嘅牛油味。而餐汤方面系忌廉薯仔汤,饮落去每一啖都有薯仔蓉,而且个汤一啲都唔稀之后我哋叫既ruby mini burger同鸡翼就到,细细个不过好足料,每个burger可以分两份,我落去中间嘅汉堡已经流晒啲肉汁出嚟,好juicy。反而侧边嘅鸡翼就一般,冇乜特别。另外我哋仲有叫炸鸡柳,只得三旧,不过炸得几香口主菜部份我哋叫咗炸鱼薯条,薯条有好多,不过炸鱼就都系得三旧,唔够四个人分,炸衣比较厚,有少少失望,不过薯条炸得好香脆呢个系鸡肉意大利饭,比较湿润,但里面配料比较少,唔多见有鸡肉喺里面最后系辣肉肠阔条面,正正常常,用咗番茄酱去煮,上面仲有少少香草嘅味道比较惊喜嘅系饮品,我叫咗杯朱古力,嚟到嘅时候发现上面有忌廉,心谂饮落应该算唔错,点知饮落去嘅时候发现有香蕉味,分数即刻大打折扣,因为我唔太钟意香蕉嘅味道,希望下次可以饮杯简简单单嘅朱古力