2024-10-04 1726 浏览
📍Contrast一间18:30就关门嘅cafe 搞到我要特登lunch去食🤓🍴竹炭糯米窝夫(半份)个Waffle外脆内软 上台𠮶阵仲暖暖哋 里面好soft好香! cream唔会好甜好漏 雪条系自家制嘅牛奶雪条waffle面有莓酱 酸酸甜甜好清新仲有草莓同红莓 (虽然啲水果唔甜都无莓香)但几样嘢配埋一齐食真系好有满足感~😋🍴美国牛肉汉堡配薯条沙律薯条系新鲜炸嘅 上台𠮶阵仲热辣辣👍🏻炸得啱啱好好脆 仲见到薯仔皮个酱都好好食 可惜太少酱 得面头嘅薯条有酱 底个d无Burger旧牛肉都几厚 车打芝士唔够多 但总体not bad沙律菜有放醋 个人唔钟意觉得有d酸😅🍴匈牙利慢煮牛肋条扁意粉牛肋粒好嫩好入味👍🏻意粉软硬度适中 个番茄酱汁调得好好 成件事好夹!☕️铁观音鸳鸯本人对咖啡无咩研究同无特别兴趣 所以唔识comment系好饮嘅 完🤣#长沙湾美食 #长沙湾cafe #cafe #香港cafe #chill #waffle #burger #pasta
📍Contrast
一间18:30就关门嘅cafe
搞到我要特登lunch去食🤓

🍴竹炭糯米窝夫(半份)
waffle面有莓酱 酸酸甜甜好清新
仲有草莓同红莓 (虽然啲水果唔甜都无莓香)
但几样嘢配埋一齐食真系好有满足感~😋

🍴美国牛肉汉堡配薯条沙律
薯条系新鲜炸嘅 上台𠮶阵仲热辣辣👍🏻
炸得啱啱好好脆 仲见到薯仔皮
个酱都好好食 可惜太少酱 得面头嘅薯条有酱 底个d无
沙律菜有放醋 个人唔钟意觉得有d酸😅

🍴匈牙利慢煮牛肋条扁意粉
牛肋粒好嫩好入味👍🏻
意粉软硬度适中 个番茄酱汁调得好好 成件事好夹!

☕️铁观音鸳鸯
本人对咖啡无咩研究同无特别兴趣 所以唔识comment