2023-11-16
同朋友喺呢间餐厅开张冇耐已经bookmark咗黎试,网上睇到呢度装潢充满文青风,啱哂同啲伪文青frd黎影下相📸店员有时不时过黎加水,餐厅用QR code落单,好方便又冇咁易漏单。🍅红菜头辣根渍三文鱼布袋芝士配小蕃茄及青提沙律整体系一款高蛋白质嘅沙律。比较特别的红菜头辣根渍三文鱼配上新鲜的青提同番茄嘅多汁口感,Burrata芝士奶味香浓。层次丰富嘅组合,口感同味道十分鲜明。🦐西班牙辣椒蒜油虾经典嘅西班牙菜式小食,虾肉口感非常爽弹多汁,蒜油嘅香气不断弥渗透在虾汁当中,香浓惹味。真系令人大啖大啖咁keep 住食,如果配埋面包就更加满足啦!🐋马来西亚参巴酱烧澳洲魔鬼鱼翼三巴酱食得多,不过今次配魔鬼鱼又食过未?我就第一次食魔鬼鱼,佢嘅口感都几结实,肉质鲜而嫩。香辣带甜嘅三巴酱调配得宜,微炒香后更有种独特嘅风味。呢款菜式系今晚最推介👍👍👍几有惊喜🐥慢烧威士忌保湿三黄鸡配烧新薯及西兰花苗三黄鸡食过几次,第一次食到用威士忌烈酒保湿而且外层经烧过的处理方式,估唔到内里肉质仲保持滑嫩,威士忌酒香穿透鸡肉,啖啖隐约食到酒既香醇。如果可以配上酱料或dressing,可谓画龙点睛之用👍👍✅️餐厅位于文化中心地下,
🍅红菜头辣根渍三文鱼布袋芝士配小蕃茄及青提沙律
🦐西班牙辣椒蒜油虾
🐋马来西亚参巴酱烧澳洲魔鬼鱼翼
呢款菜式系今晚最推介👍👍👍几有惊喜
🐥慢烧威士忌保湿三黄鸡配烧新薯及西兰花苗
✅️餐厅位于文化中心地下,相对以西式cafe价位稍微高点点,不过内里装潢别致,啱同友人或情侣去碰碰杯,享受chill weekend 🥂