今日大约1点10分左右去到店外卖买面包,排第二个等候员工招呼,当时有2个收银台,1个收紧钱,另1个冇开服务。突然1个年青男服务员走到冇开个个收银台,叫排我后面个外国客人去走前,问佢要买乜嘢。呢个突然举动,我即时向另1个收银男服务员投诉,我话想知点解会咁,佢话会今日迟啲同那个年青男服务员讲番有乜唔啱。我跟住话想即时同驻店经理讲,男服务员话经理KC忙紧整pizza, 我坚持话要同经理讲时发情况,男服务员吞吞吐吐同经理讲,经理离远问我要讲什么,我话关于投诉,经理面露不耐烦话过左lunch时间之后再来找佢讲,态度非常不礼貌。当我准备走时,还清楚听到经理同1 个男服务员讲快啲叫我走,唔好阻住做生意,呢啲服务态度真系「香港好客之道」呀🤬 离开时遇到1个年青客人话呢个经理一向态度好差,啲服务员真系好惨呀!
外卖自取