2023-11-03
当日book咗9点2位,朋友早到,8点20分已到中环,当时我塞紧车因为系Halloween正日,叫咗朋友上去先,佢before 9点已坐低,我朋友已经点咗啲串烧因为我同佢讲塞紧车同封路会迟到,期间餐厅嘅staff/经理行埋嚟问两次,问我朋友另一位几时到?我朋友答:因为封路,佢喺皇后大道中塞紧车,会尽快。我到咗之后,门口reception无人,我自己坐低,第一时间嗌左支sake,同一碗鸡汤,一份鸡肝酱面包(两样都唔使烧),因为朋友已点好多串烧,之后无再嗌任何野,去到10点last order 无嘢再加,我哋都极快速度食(佢哋啲串烧仲未烧完上齐),到10点半我哋食得7788(当时同有隔离枱,枱面啲串烧冇郁过,后面仲有一枱,唔知食到咩情况冇睇)突然爆灯,女waitress 行埋嚟比单我哋,话埋数,我问左一句:你哋唔系收11点?点解10点半爆灯嘅?跟著waitress Errr….Errr….Errr话我哋差唔多收工,ok 我哋split the bill,唔好阻人埋数。之后大约1040行出露台食烟,呀经理又开门,话佢哋就嚟收工,之后我哋入返去,当时剩返一壶(around 200ml sake
之后大约1040行出露台食烟,呀经理又开门,话佢哋就嚟收工,之后我哋入返去,当时剩返一壶(around 200ml sake),我哋用极快速度饮完,最后系10:58揿䢂离开😂我哋隔离枱仲未走😂期间我同朋友比(staff/经理前前后后提醒咗差唔多超过六次😂)
其实张单都成1800蚊,自问都唔算系乞儿😂,但个用餐感觉令我觉得自己好似乞儿😂我自己都系做F&B,未见过人收11点10点半爆灯,呢个系咩玩法?😂我公司收10点半,10点搭8先爆灯,大家自己谂😂😂😂Anyway第一次喺OpenRice写食评,从来未试过写衰人😂仲要隔咗几日条气都唔顺😂😂😂谂吓我有几咁不愉快😂😂😂