2022-02-04 1322 浏览
喺openrice order 外卖自取, pick up 准时, 简单望过冇漏单。返到屋企打开盒先发现其中一个罗汉斋肠粉变咗做幼滑斋肠粉。上openrice 再睇一睇发现佢哋已经将罗汉斋肠粉list 咗做「暂不供应」。打电话去问,佢哋先同我讲原来冇晒罗汉斋肠粉所以改咗另外一款俾我。但系我pick up 嘅时候冇人同我解释过, 再睇一睇价钱, 佢改𠮶一样价钱唔一样,平$8。佢哋认为客人一定会钟意幼滑斋肠粉?认为唔需要同客人解释?认为可以自己帮客人拣另一样肠粉?唔同客人讲系因为认为佢唔会分辨到有唔同?$8 跌咗好闲,问题系佢当客人系傻。喺电话度亦都冇觉得唔好意思,只系话下次去帮衬先帮我改返。我同佢讲个价钱有分别,佢话下次去帮衬会找返俾我。即系一定要再帮衬佢我先可以攞返我本身应得嘅?!呢间餐厅真系巴闭。
$8 跌咗好闲,问题系佢当客人系傻。
2022-02-03
外卖自取