2017-06-02 1508 浏览
之前已经同屋企人试过呢间餐厅一次,前几日佢哋突然之间又话好想再去食,所以我就打咗去book位已经唔记得咗上次有冇呢一张餐巾,今次见到,觉得好靓,好特别。而且纸质特别厚,好用睇返个menu, 食物都有好多选择。我记得好似上次叫咗一人一个套餐,所以今次就散叫,试多啲唔同嘅嘢首先,叫左个乳酪虾仔蛋沙律。材料丰富,包括有虾仔、碎蛋、车厘茄同生菜配上少少黑醋汁,味道酸甜。最特别嘅系沙律入面有爆珠,通常我哋都系甜品同埋饮品里面发现,原来可以用系沙律度,味道带点荔枝同酸味,好清新跟住就系法式焗田螺,田螺面头加左大量嘅香草,好香,味道有咬口又鲜美。而底唔系加左平时会发现嘅薯仔,而系番薯茸,味道更加香甜再嚟就系带到俾我惊喜嘅虾多士,虾多士差唔多有一把30cm嘅间尺咁长,比平时食开嘅唔同。外面炸得好松脆,而入面既虾肉弹牙爽口再嚟就系乳鸽,虽然依只乳鸽唔系好多肉,比较瘦,但系仍然可以做到皮脆肉嫩主菜方面就系米酒煮蚬,蚬肉非常肥美,差唔多有一个五毫子咁大,酒味唔会太重,味道有咬口又烟韧,而且差唔多全部都打开晒另外,我哋仲叫咗个虾肉肉酱蘑菇意粉,虾肉细细只好爽口,捞埋佢一齐嚟食,好开胃。意粉韧度适中,整体好配合

乳酪虾仔蛋沙律

焗法国田螺

冬阴公虾多士

艾迪乳鸽

米酒煮活蚬

虾肉酱蘑菇意粉配鲜虾

朱古力脆脆蛋糕

甜品方面叫咗个朱古力脆脆蛋糕,卖相好吸引。食落去,朱古力味好浓,最钟意底下有啲脆脆,好味又够甜

整体来说,餐厅俾人感觉舒服。西餐一向俾人感觉昂贵、高高在上、食个西餐差唔多要用几个钟既时间,但呢度就打破咗固有嘅观念。服务员态度亲切,而且仲会介绍呢度嘅招牌菜俾你知。上完一道菜,就会即刻上第二度,唔会用好耐时间。最重要嘅系用合理嘅价钱提供到优质嘅西餐

2017-06-01
乳酪虾仔蛋沙律