2020-06-06 1500 浏览
难得有一间可以饮酒倾偈而气氛舒服同食物质素令人满意嘅酒吧,所以近年都几常去帮衬,称得上系半个常客啦😁原本佢嘅餐牌几丰富㗎,就算多啲光顾都唔会有“嚟嚟去去都系𠮶啲”嘅感觉,甚至唔食红肉嘅男友都有唔少选择,唔会饿亲佢😝因应疫情而休业一排,重开之后嚟过两次,发现餐牌上嘅食物已经由年初嘅“少咗”变成“更少”,底面两版睇晒😖原本冇咗薄饼都仲有意粉/意大利饭,冇咗咖喱蟹都仲有白酒青口,点知而家搞到唔拣拼盘或main course嘅话,可以选择嘅已经所余无几🙈好在寻晚唔算太肚饿,于是两个人叫咗半打九州生蚝、白酒煮青口+蒜蓉包、啤酒薯条,加两杯1664🍻生蚝嘅水准系keep到嘅,都几新鲜到白酒煮青口+蒜蓉包...味道好泰式,食落差啲唔记得系嗌咗白酒煮青口😂啤酒薯条都不相伯仲,只系有些小调味,但完全唔觉食紧啤酒薯条如果唔系认得部分店员同仍然有佢哋友善嘅招呼,都几难想像呢间就系之前几欣赏而又有啲英法格调的酒吧餐厅

生蚝嘅水准系keep到嘅,都几新鲜

啤酒薯条都不相伯仲,只系有些小调味,但完全唔觉食紧啤酒薯条

2020-06-05