2022-10-22 46 浏览
难得星期六放假,中午去咗朋友婚礼,夜晚冇嘢做,就约咗个friend去西环食饭 之前有食过其他分店,西环都系第一次 本来想叫西环限定招牌胡椒猪肚鸡锅不过我都系想食麻辣,鸡锅唔可以鸳鸯锅 都系拣返佢地皇牌,祖传秘制麻辣火锅/蜂巢豆腐白汤锅。重点佢嘅鸭血真系好好食🤓 叫咗牛柏叶同生菜 极品安格斯肥牛我最爱的安格斯,一块块挂喺度,卖相又靓,食落去又有口感,呢个系必食推介🤩🤩🤩🤩 鸳鸯双蚌(珊瑚蚌片桂花蚌)贴心嘅提示,渌10秒就食得,劲爽口弹牙,好新鲜啊♥️ 五色丸拼盘五种不同嘅丸类(鲜虾丸,芝心丸,贡丸,花枝丸,咸蛋黄牛丸)一次过满足晒对丸嘅欲望😍 四宝饺拼盘(鱼皮饺,云吞,水饺,韭菜饺 )个人认为最出色系韭菜饺🤓 即炸三秒响铃卷话明即炸3秒响铃卷,食落脆卜卜😍 重系佢唔油腻呀 脆鲩骨腩好少出街食脆鲩鱼,呢个真系值得一试,一句讲晒,鲜味十足🤩 柑桔柠檬蜜打边炉咁重口味,梗系要嗌返呢个润下喉..呢个柑桔味真系好浓好正🤩 仙草芋圆甜品系送嘅,我都系钟意食沙冰多D

之前有食过其他分店,西环都系第一次

本来想叫西环限定招牌胡椒猪肚鸡锅
不过我都系想食麻辣,鸡锅唔可以鸳鸯锅

叫咗牛柏叶同生菜

极品安格斯肥牛

鸳鸯双蚌(珊瑚蚌片桂花蚌)
贴心嘅提示,渌10秒就食得,劲爽口弹牙,好新鲜啊♥️

五色丸拼盘

四宝饺拼盘
(鱼皮饺,云吞,水饺,韭菜饺 )
个人认为最出色系韭菜饺🤓

即炸三秒响铃卷
话明即炸3秒响铃卷,食落脆卜卜😍 重系佢唔油腻呀

脆鲩骨腩
好少出街食脆鲩鱼,呢个真系值得一试,一句讲晒,鲜味十足🤩

柑桔柠檬蜜
打边炉咁重口味,梗系要嗌返呢个润下喉..
呢个柑桔味真系好浓好正🤩

仙草芋圆
甜品系送嘅,我都系钟意食沙冰多D
2022-10-16