2021-11-22 159 浏览
今日放假想食个常餐,就谂住食呢间荃湾嘅新记冰室😆之前食过芝士面,常餐就真系第一次食~常餐$48~我个餐系怀旧叉烧通粉同埋火腿炒蛋,仲加咗$5奶油猪仔包添😋叉烧偏瘦,但我又几钟意食瘦叉🤣通粉个汤好浓,好饮,唔系味精汤👍🏻佢个炒蛋系半生熟,个底有啲煎蛋feel,好香,而上面又有蛋汁~令我最惊喜系奶油猪呀!😍我食哂所有嘢最后先食,估唔到佢仲系好脆,而且牛油同炼奶都好重手,好满足🤤男朋友就叫咗香浓沙爹牛肉米粉,肠仔炒蛋同多士~个沙牛都真系几浓味,肉质唔系乸到好淋𠮶款,而系有啲咬口~多士啲牛油都系一样唔孤寒😚饮品都系一个常餐嘅灵魂~我叫咗好少见嘅儿童鸳鸯~阿华田味偏重😆男朋友杯茶走都真系有炼奶香,唔系间间茶记做到~假日经过呢度,食个常餐/芝士面都系个好选择,仲有好多我个年代嘅广东话歌听😌

多士啲牛油都系一样唔孤寒😚

2021-11-21