餐厅: Blue Bottle Coffee
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2022-09-14 519 浏览
平日返工日日食蛋治热奶茶,食到口都歪埋,放假就对自己好啲。同样系旦夹面包不过就要过百蚊😅😂究竟有乜分别?Quality of life就系要用钱堆砌出嚟,先系要唔使返工唔使赶头赶命唔使买外卖返公司食,第二就系店舖嘅location要响一啲Chill嘅地方配合一啲chill 既人(所以我都去扮吓chill. )意外地假期都冇乜人。三层楼高,玻璃外墙,一望无际,好有高间感。底层拣左野食就「撑」上去揾位,初黎报到,原来要自助捧餐 ,其实佢每一层都有个自助补给位 提供水/餐巾等等俾你自己拎,定时有人会黎refill or 收集客人用完餐之后既餐具,讲真如果顺便帮客人捧埋餐就好了。特别系我呢啲超级论尽怪,未捧到上去都倒哂😂😅(不过可能响日本我又冇乜所谓)我印象日本只有超大一层,又或者其他分店有多层而我不知道。不过又咁讲,以日本咁好service, 如果有多层都一定有人serve 😜我一早已经知自己要叫乜,所以毫无悬念。玉子旦牛角包+cappuccino 其实牛角包我觉得对面间bake house 更好食($20)呢度用左西环miam bakery出品。只系特别在中间夹住玉子而唔系炒蛋/太阳旦。暗

意外地假期都冇乜人。

我一早已经知自己要叫乜,所以毫无悬念。
玉子旦牛角包+cappuccino

只系特别在中间夹住玉子而唔系炒蛋/太阳旦。暗藏日本细节。玉子蛋切成三条金砖咁,夹杂绿色健康原素!不错

黎得blue bottle 当然要饮啡啦 我既个人preference 系要有奶同埋唔要咁大杯(唔系贪大一定好)要成个package 都精精致致。(败家feel) 因为我成日都眼阔肚窄,宁愿俾自己有空间试多几样野🤤😂

应该有下次我会再黎,成个vibes我都钟意❤️
之前成日去西环noc 而家有个新地方。