2010-01-05 966 浏览
今日经理请食lunch, 我地去咗”皇廷”(皇上皇Group)食。9:30am打去订坐, 无人听。我打到成11:30am先有人听, 唔通佢地唔做早市?!?! 我地都系第一次去呢间, 一入去就有好”壮观”的wedding decoration。出面reception果个姐姐仲系梦游一般, 带位果个行到蚁咁慢。D侍应除咗”著得”比较高级果几个年纪大d之外, 其余果d侍应就劲young, 有D迷茫, 不过就好有礼貌。嘢食叫咗好耐都未嚟, 嚟果阵就每次都系嚟一样嘢, 已经唔算多人, d嘢食要三催四请先到。最终漏咗一样嘢食无嚟, 我地唔再催, 一来太饱、二来已经够钟番公司。(商务孖宝) 烧味并盘 + 云吞鸡:烧味并盘要三催四请先到, 不过味道ok, 叉烧半肥瘦、烧肉块皮系脆的。云吞鸡唔见鸡, 云吞ok啦。牛肉饼:好dry, 好少肉, 个面好油。烧卖:正常嘢。炸云吞:正常嘢, 个汁唔够味。叉烧饱:ok好食。鲜虾腐皮卷:好食、多虾。雷沙汤丸:我无食。马拉糕:正常嘢, ok。猪肉酥:好dry, 好少肉, 好多面粉。鸡札:我无食。大、中、小点都系$13.8, 都ok啦。食物质数唔差, 不过出菜实在太慢,

牛肉饼:好dry, 好少肉, 个面好油。

烧卖:正常嘢。
炸云吞:正常嘢, 个汁唔够味。
叉烧饱:ok好食。
鲜虾腐皮卷:好食、多虾。

雷沙汤丸:我无食。
马拉糕:正常嘢, ok。
猪肉酥:好dry, 好少肉, 好多面粉。

鸡札:我无食。

大、中、小点都系$13.8, 都ok啦。食物质数唔差, 不过出菜实在太慢, 一系就同埋经理一齐嚟食、 一系就趁经理放假、一系自己放半日假先好去食啰。

2010-01-04