2019-05-25
今日系5月20,即系大家所谓嘅520,系呢个咁有意义嘅日子,咁就梗系要向自己既爱人表达❤意,点解会拣老锅?因为系呢度可以放天灯!放天灯?犯法架㖞,大家放心,系老锅放既天灯绝对合法,而且唔会引发火灾系门口右手边就有天灯区,可以用餐厅提供既IPad 拣天灯既形状及输入上面既心意句子,2分钟就搞掂,冧男仔女仔都好Work呀讲完咁特别既设拖,就讲返正题,老锅系一间台式火锅店,真材实料既锅底配以新鲜食材锅底方面点会少得台湾劲出名既麻辣锅及酸菜白肉锅,除此之外仲有美人锅同养生锅对于女士黎讲梗系要拣返个胶原蛋白美人锅$228汤底好鲜甜,唔会好油,店员仲会好细心咁帮人客夹起汤底入面既乌鸡然后再剪碎,乌鸡既肉好嫩,唔会煲到过晒龙第一样紧系要试黄金炸鱼皮$68 好钟意邪恶既咸蛋黄, 老锅既咸蛋黄炸鱼皮蛋黄份量超多, 炸得松脆, 好好味老锅既手打丸都几出色, 同埋好贴心地可以叫半份, 我地叫左黄金咸蛋猪肉丸同芝士牛肉丸 (半份) $48食既时候要小心D, 因为入面既馅料好热, 2款丸既好感好好, 都几好食打边炉又点可以少左牛肉, 今次叫左精选手切牛肩肉 $198比起其他部位贵少少, 牛味好香, 好腍, 唔会
对于女士黎讲梗系要拣返个胶原蛋白美人锅$228
第一样紧系要试黄金炸鱼皮$68
打边炉又点可以少左牛肉, 今次叫左精选手切牛肩肉 $198
比起其他部位贵少少, 牛味好香, 好腍, 唔会韧, 个质素都几高
有个咁靓既汤底又点可以唔叫返个皇室鱼肚$88
鱼肚全部好厚身, 放左落个汤度吸收哂个汤既精华, 完全唔需要点豉油
另外仲叫左个冰菜 $68同埋寛粉 $38, 冰菜好少地方有得食
渌一渌就食得, 好爽脆
平时食寛粉都要煮好耐先入味, 但老锅个宽粉比较薄身
好快就食得, 而且仲会好细心比容器你装住黎渌, 唔使之后捞得咁辛苦
餐厅环境舒服, 唔会好嘈, 坐得都几舒服
食物同服务都好好, 值得推介!