2022-11-22
星期四晚放工同同事拣左呢间餐厅食饭,位置系弥敦道好容易揾。餐厅环境以黑色做主调,一行入去感觉好cool😎今次叫左「日本刺身带子 •明太子,长通粉」再加左杯抹茶汤力。长通粉一上枱真系超级香🤤因为加左樱花虾系里面,而且每条长通粉都沾满明太子酱,非常吸引😍带子方面其实系熟既并唔系刺身,可能因为有煎过一面。整体黎讲好推介👍🏼👍🏼至于抹茶汤力,似系tonic water+抹茶粉,抹茶好浓,饮第一啖时冇搅匀饮到好多抹茶粉😂整体来讲系抹茶+酸酸甜甜嘅有气饮品,呢个组合几特别嘅食完额外再加左个tiramisu,有齐经典tiramisu既组合,层次几丰富而且cream好滑😋呢个都系推介项目😂同事们叫左「杂菌•黑松露牛肝菌汁•蝴蝶粉」同玉子烧All day breakfast。食完明太子长通粉之后再食杂菌蝴蝶粉,显得蝴蝶粉有啲啖味😂整体感觉几健康至于All day breakfast就超丰富😍玉子烧仲好大条,下次再去我都会想叫呢个👍🏼