2024-06-12
最近返工返到好攰,因为太多嘢做,所以难得放假想揾个地方chill,收工行过见到呢度气氛几好,所以决定试试。餐厅开喺尖沙咀闹市入边,虽然店舖唔算大,但系分开室内同埋室外座位可以拣,因为今日有啲热,所以我哋选择咗喺室内坐。避风塘炒蚬墨鱼面蚬肉大大只,食落去都几新鲜,围成一盘花咁好靓。墨鱼面十分弹牙,配上脆卜卜嘅蒜粒,好惹味。香辣茄汁海鲜意大利饭呢碟其实一啲都唔辣,主要都系蕃茄味,爱加几粒辣椒仔做装饰,怕辣嘅人士都绝对啱食!海鲜方面都好丰富,有蚬肉、墨鱼仔、青口、仲有大虾,好丰富。Jagger 特色火焰德国咸猪手一上碟时会有一个表演睇,侍应会用橙酒点着火焰,再淋落猪手上面。之后仲会好贴心咁帮我哋切好方便食用。嘢饮方面,我哋嗌咗一杯冇酒精嘅Air force red,同埋一杯用香槟制成嘅Mimosa。两杯嘢饮分别用咗苹果汁同埋橙汁调制而成,好易入口。好推荐air force red,入面仲有粒粒士多啤梨同埋荔枝果肉,正!
避风塘炒蚬墨鱼面
香辣茄汁海鲜意大利饭