Plato Cafe & Bistro (吳松街)

2019-10-18 88 浏览
去佐敦接朋友收工,佢介绍我嚟呢间cafe食西餐,话好食得嚟又唔贵。一坐底就见到隔离台食紧扒,中间红红地煎得几靓咁,所以我哋都叫咗个澳洲M5和牛肉眼牛扒餐试下。跟餐嘅罗宋汤同面包条,面包条脆卜卜,蘸汤同吃都几好味。哥根苏拿芝士汁云吞 $138一向好钟意食意大利云吞,呢个芝士云吞更加系不得了,作为cheese lover我食到好满足云吞皮烟烟韧韧有咬口,个馅啖啖芝味浓到化不开,再加埋极香浓嘅忌帘汁同菇菇,美味得太屈机!!!黑松露薯条热辣辣薯条配黑松露粉,调味非常好,完全唔洗点茄酱,我哋都食到停唔到口见佢另外有重有个黑松露芝士薯条,下次试下先~澳洲M5和牛肉眼牛扒 $398叫咗五成熟,切开会渗少少血水,颜色好靓;入口果然不负所望,肉质软嫩、牛味十足!伴碟嘅配菜都几有诚意,尤其欣赏烤过嘅秋葵,咸咸地又几好食朱古力心太软配意大利雪糕 跟餐+$38心太软焗得啱啱好,朱古力酱涌晒出嚟,绝对系睇得见嘅香浓,再加埋意大利雪糕嘅冰火口感,must encore item最后嚟杯regular coffee,大满足嘅一餐

跟餐嘅罗宋汤同面包条,面包条脆卜卜,蘸汤同吃都几好味。
哥根苏拿芝士汁云吞
哥根苏拿芝士汁云吞 $138
黑松露薯条
见佢另外有重有个黑松露芝士薯条,下次试下先~
澳洲M5和牛肉眼牛扒(12oz)

澳洲M5和牛肉眼牛扒(五成熟)
澳洲M5和牛肉眼牛扒 $398

朱古力心太软配意大利雪糕 跟餐+$38

最后嚟杯regular coffee,大满足嘅一餐
哥根苏拿芝士汁云吞
黑松露薯条
澳洲M5和牛肉眼牛扒(12oz)
澳洲M5和牛肉眼牛扒(五成熟)