2025-02-15
周末想揾几代同堂都啱嘅节目,最简单就系食,带埋老人家,当然就系要去饮茶啦,近近地,就埋老人家,最啱就系去尖东陶源酒家,近排发现佢哋做紧午市点心放题 $238/位 ,如果预咗喺kkday 买,更加做到独家$188/位!陶源酒家点心系师傅每朝早亲手做,绝对新鲜,好有保证,讲到尾都系老牌子,屋企嘅老人家一定满意!呢度真系有好多款选择,除咗普通蒸点心,更加有煎炸品,连甜品同小食及粉面饭都有得选择!翠绿小梨子个样劲吸睛,用嚟打卡一流,当然味道都好正啦,炸得酥脆,入面有满满嘅馅料!好耐都冇食过灌汤饺,呢间俾我记忆中嘅好食好多,个汤清甜,一人一个劲满足!鲜虾脆皮肠都好特别,红色嘅肠粉包住酥炸咗嘅虾,加埋豉油一啖咁食,双重口感!牛油果鲜虾春卷都好特别,完全唔会觉得太油腻。奶黄千层糕就系小朋友最钟意嘅,松软嘅蛋糕配埋甜甜嘅奶黄酱,个个都争住食!