2017-07-22
寻晚同男朋友去庆祝拍拖一周年,为左多谢佢呢一年对我好好,所以就请佢食餐好当报答佢既然请佢就当然比佢话事谂食咩,点知佢话记得我早一个星期话想食放题,所以佢就上OPENRICE睇下边到有放题食,睇到三木D人评语唔错,而且近佢公司,就BOOK左7点半去食啦。一去到,见到都好多人食紧,我地喺门口等左阵好快就入得,好彩BOOK左位!如果唔系应该要等到8点先有位。而且一入去就闻到好看嘅烧烤味,原来要加唔记得20蚊定30蚊就可以任食烧海鲜仲每人送一份珍宝海鲜,即系有蟹盖、大蚬、珍宝带子同鲍鱼,我同男朋友倾完都决定加钱!因为我地都好钟意食海鲜佢呢到都有好多款唔同嘅野食,刺身边面我最钟意食佢嘅象拔蚌、三文鱼同甜虾!我的最爱寿司方面有海胆、炙烧左口鱼、花之恋等等。都算多花款,仲有好多天妇罗、烧物同炸物等熟食,不过我挂住食无乜点影相,哈哈!值得推介芝麻鸡翼同芝士年糕!我地两个Encore左三次芝麻鸡翼!无几耐烧物就到,职员好细心咁同我地讲点烧会好D,周不时行过都会睇下我地烧成点。海鲜方面都几鲜甜,最有惊喜系鲍鱼,因为好甜好鲜味,个蟹盖都好特别,因为第一次咁样食,蟹膏、蟹肉加蛋再加蟹子,几好食!另外,有只蚬唔
海鲜方面都几鲜甜,最有惊喜系鲍鱼,因为好甜好鲜味,
另外,有只蚬唔知点解烧左五分钟都唔肯开壳,职员都即刻换过只比我地!服务好好呀!!
最后食到捧住个肚,都一定要食埋甜品!哈哈~
我叫左个焦糖炖蛋,个蛋好滑好好食,系略嫌块焦糖厚身左少少,如果少D糖会好食D
不过我见隔离枱有个女仔一次过食左三杯,哈哈!
另外仲叫左个3.6牛乳布甸,真系好香好滑好重牛奶味!劲正!好饱嘅情况下我都食左两杯!
男朋友叫左木糠布甸,个样好靓,好似个小盆栽咁
系略嫌甜左少少同埋佢得一层CREAM同一层木糠,
如果可以做多两、三层,个口感会出D同有层次D
同埋佢呢到有不同款式嘅维记雪糕,我同男朋友无食到,
但我地见佢有个别包装嘅GELATO,就两份试左一旧,都几得意同几重牛奶味!
总体黎讲都几满意!会再返黎呀~
临走时见佢有做午市,价钱唔算贵,男朋友话下次会带同事过黎食下~