2017-04-04
因为预算所限,细细个屋企人都钟意带我去食放题、 任点任食⋯all you can eat 嘅餐厅。人大左,慢慢知道 you are what you eat,而且饮食系一种享受,如果唔好食,免费俾你食都唔好贪心,肥在自己身,何苦。所以对于任食嘅餐厅,我都慢慢敬而远之。(除非同屋企人去食,就冇办法啦,一大家人个个都有唔同口味,食酒店自助餐最简单)今次呢间系任食火锅,点解我嚟咗呢度?因为呢度嘅质素系单点质素,乜嘢系单点质素?即系街外面单点火锅,质素会比较好,呢度嘅价钱同埋模式都系任食,但系性价比就好高喇!虽然系免费嘅汤底,但选择众多,我哋拣咗先茄薯仔牛尾汤底揾唔到薯仔嚟食,不过番茄就啖啖肉,而且牛尾都有调味,肉质几好。我哋坐咗四人坐嘅卡位沙发环境舒适同一般嘅火锅店一样浆料配料好多,自行选择,分量自己调配任食火锅嘅好处系碟碟细细碟两个人食、又想试多啲嘢,我就最钟意呢啲小份量上菜格式鱼皮几好、够脆、 而且唔太咸!西生菜好新鲜,我前后叫咗两次,两次啲菜都好靓是日海鲜蛽,每次份量有四粒,我叫左两次,八粒入边有一粒系死嘅,其他都鲜嫩好味。任食自助餐来讲,肥牛算唔错,合格。即食花胶好难食,浪费食材。翠
今次呢间系任食火锅,点解我嚟咗呢度?因为呢度嘅质素系单点质素,乜嘢系单点质素?即系街外面单点火锅,质素会比较好,呢度嘅价钱同埋模式都系任食,但系性价比就好高喇! 虽然系免费嘅汤底,但选择众多,我哋拣咗先茄薯仔牛尾汤底 揾唔到薯仔嚟食,不过番茄就啖啖肉,而且牛尾都有调味,肉质几好。 我哋坐咗四人坐嘅卡位沙发
环境舒适
同一般嘅火锅店一样
浆料配料好多,自行选择,分量自己调配 任食 火锅嘅好处系碟碟细细碟
两个人食、又想试多啲嘢,我就最钟意呢啲小份量上菜格式
鱼皮几好、够脆、 而且唔太咸!
西生菜好新鲜,我前后叫咗两次,两次啲菜都好靓 是日海鲜蛽,每次份量有四粒,我叫左两次,八粒入边有一粒系死嘅,其他都鲜嫩好味。
任食自助餐来讲,肥牛算唔错,合格。
即食花胶好难食,浪费食材。
翠玉玩鱼腩肉质非常好 打边炉有得食暗春蛋几得意,不过胆固醇咁高,一个份量有三粒,最多食3粒好啦!
中间𠮶行左手边系靓鱼球滑或同埋墨鱼滑,凌鱼球老公话好好食, 我就唔钟意只味( 我本身都唔钟意食),墨鱼滑好香墨鱼味。
醉鸡件我冇食,望落去都好多鸡髀位,似系几新鲜 鳝片同埋翠玉玩鱼片
鳝片好多骨
翠玉玩鱼片冇翠玉玩鱼暔咁好食
整体来讲100分满分的话有75分
性价比来讲相当高
任食嘅好处系每人分量食少少、食到好多种类, 每样食少少,样样有啲,几得意!
如果出去普通嘅火锅店可能只食到一个肥牛+1个两个配料。
而且价钱来讲真系好抵!