2015-11-04
朝早九点几就黎到饮茶,可能闲日黎唔洗排队。不嬲都听人讲呢间酒楼野食唔错,今日就同屋企人黎试下!我地四个人叫左8样点心,首先我最想赞下既就系虾饺皇、烤芋角同蒸粉果。首先讲下个虾饺皇,佢一粒虾饺入面至少有两粒虾,虾肉又弹,蒸皮又软硬适中,整体黎讲系足料又好味!平时虾饺食黎食去都系咁,无乜大分别,但呢到既虾饺真系又大又靓,唔会好似d度缩酒楼咁得一粒虾仔🌚根住就轮到烤芋角,呢个芋角一牒虽然得三粒,但因为佢又烤又芋头既关系,所以我谂住少少地过下口瘾就够。点知佢食落虽然满口芋蓉,好足料,但因为佢又香又脆,加上佢芋头唔系好大旧,所以食落无想像中咁腻,反而芋蓉同脆皮既对比就好突出,估唔到咁好食!蒸粉果亦都系好野之一,同虾饺一样,大大份又足料,我食到佢粉果有葱、西芹粒、香萝卜、花生,个皮亦都蒸得岩岩好,软林林但唔痴牙,夹埋一齐口感好丰富😋😋但系我觉得烧卖就普通,因为佢亦都系大大粒,可能其他人会钟意,但我个阵已经食太饱,所以好腻😂总结黎讲,呢间酒楼既点简直大件足料又抵食!
总结黎讲,呢间酒楼既点简直大件足料又抵食!