2022-08-20
🍴ʚ 乐天大喜屋 ɞ乐天大喜屋系香港都算知名度好高嘅连锁日式放题,乐天大喜屋有好多唔同种类嘅刺身寿司,除此之外熟食嘅种类都包罗万象!我地今次四人食午市放题,每人$228再加一ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ✿ 自助区自助区有饮品、冷/热盘、甜品、水果、沙律、雪糕!饮品比较有特色系有自制冷泡茶,仲有唔同嘅酒提供!生果有西瓜🍉!任食西瓜真系好爽😆✿ 刺身、寿司大喜屋嘅刺身都好新鲜!有三文鱼、油甘鱼、吞拿鱼、蜜汁鲍片、希灵鱼、虎虾、甜虾、极品大赤虾、北寄贝、蝾螺 、带子😋比较推荐三文鱼、北寄贝,好清甜👍🏻寿司选择都唔少,有火炙寿司、卷物、军舰、手卷😆我地比较钟意火炙寿司,当中炙烧三文鱼腩寿司最好食,三文鱼腩入口即溶,油香十足👍🏻✿ 熟食熟食种类都好多呀,有烧物、串烧、炸物、天妇罗、煮物!✿ 烧物推荐黄金烧蚝、金蒜蓉粉丝蒸扇贝👍🏻黄金蚝入面好有多沙律酱,蚝都唔腥,粒粒饱满👍🏻蒸扇贝大大粒,入面有粉丝蒜蓉,食到停唔到口😆✿ 炸物推荐炸鲜奶、炸榴梿炸鲜奶细细粒,奶香味十足👍🏻炸榴梿入面有榴梿蓉👍🏻榴梿味浓郁😆✿ 天妇罗天妇罗全部都好好味啊!而且热辣辣!我哋嗌左皇帝蟹棒天妇
ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ —-ஐ
✿ 自助区
自助区有饮品、冷/热盘、甜品、水果、沙律、雪糕!
饮品比较有特色系有自制冷泡茶,仲有唔同嘅酒提供!
生果有西瓜🍉!任食西瓜真系好爽😆
✿ 刺身、寿司
比较推荐三文鱼、北寄贝,好清甜👍🏻
寿司选择都唔少,有火炙寿司、卷物、军舰、手卷😆
✿ 熟食
熟食种类都好多呀,有烧物、串烧、炸物、天妇罗、煮物!
✿ 烧物推荐黄金烧蚝、金蒜蓉粉丝蒸扇贝👍🏻
黄金蚝入面好有多沙律酱,蚝都唔腥,粒粒饱满👍🏻
蒸扇贝大大粒,入面有粉丝蒜蓉,食到停唔到口😆
✿ 炸物推荐炸鲜奶、炸榴梿
炸鲜奶细细粒,奶香味十足👍🏻
炸榴梿入面有榴梿蓉👍🏻榴梿味浓郁😆
✿ 天妇罗
天妇罗全部都好好味啊!而且热辣辣!我哋嗌左皇帝蟹棒天妇罗、天妇罗虾、芝士竹轮卷天妇罗!全部都好味😍
✿ 煮物
我哋嗌左极品麻辣牛魔王同雪花牛肉锅
雪花牛肉味道唔错,可以试一试!
总括而言,乐天大喜屋嘅食物质素整体都唔错,而且午市只需要$228,如果钟意食放题嘅朋友仔可以黎试一试~😋
📍 乐天大喜屋 (旺角)
旺角弥敦道593-601号创兴广场2楼
🌟推荐指数(满分五粒🌟 🌟一分✨半分):