2020-02-15
今日同朋友行去佐敦𠮶头,见到呢间餐厅叫做招点荟,以为食点心原来佢系食西餐嘅,咁系好奇之下我同我朋友就入咗去试下去食嘢啦。南瓜汤: 呢个南瓜汤我觉得几好饮因为佢将所有南瓜磨到好幼细非常之creamy所以呢个餐汤我嘅推荐。牛柳粒意粉: 呢个意粉食落去好creamy, 同埋个汁已经捞匀落个意粉度,而且啲牛肉好又嫩又juicy。 同埋每一口意粉都充满住个酱汁同埋牛肉味而且佢亦都落咗一啲菇类, 令到成个意粉生色不少。Bbq猪仔骨: 呢个我觉得系全晚嘅主角因为佢呢个猪仔骨焗到啲bbq酱入晒落个猪仔骨度,当你食落个肉𠮶时bbq酱已经渗晒出嚟,你食完啲肉之后,亦都充满味道,所以我觉得呢个猪仔骨十分之唔错个人都几推荐。最后如果行开啲头嘅朋友亦都可以试下其实我觉得间餐厅都几特别,同埋佢啲西餐嘅煮得都几好,大家可以试下。