2024-11-16
呢间舖开咗唔系好多个月,之前已经经食过两次佢哋嘅肠粉,还可以,近期YT有人讲间嘢黄鳝煲仔饭唔错,今次未到6点就谂住嚟试下,入到间舖已经有约7个客喺度,听到喺我前面已有3个客叫黄鳝饭,但目测店内得两个店员,佢哋有啲忙等咗大半个钟个煲仔饭到,个店员都好快帮我拎走个盖,本来谂住焗一焗先食,打开见到黄鳝份量ok,都几香,豉油就一早帮我落咗,我就即刻北啲饭试,贴煲啲饭有少少蕉唔会太多太浓,我觉得刚刚好,饭咬落粒粒分明又唔会湿,啲豉油唔会太咸味道唔错,黄鳝食落亦香滑鲜味,唔怪得有个阿叔话之前嚟过食,今次嚟又叫兼狂赞另外我第二朝来买只外卖粽食,未到十一点有一对男女专诚来食黄膳饭,间嘢个黄膳饭应该出咗少少名,讲返只粽外面包得好靓好工整,馅料亦算足,有虾米咸蛋花生,肥猪肉亦瘦肉多过肥肉少少,成只粽食落唔会好油,Ok另外我唔肯定系咪煲仔饭必送例汤,个例汤我觉得ok,整体个黄鳝饭我觉得唔错,天气冻啲我会再帮衬,不过小心晚饭时段开始多人,可能要等耐啲