2021-08-18
之前一直都用开网页版,刚刚新装apps,试下学人留食评先😝😝平时好少留意呢类餐室/冰室,但之前喺湾仔试过呢间九龙餐室,有个楼面哥哥好搞笑,唔知系咪因为下午茶时间人流唔算多,所以个哥哥仔好有礼貌,讲野又搞下笑咁,好好招呼,所以令我对佢地有啲印象。今日小朋友喺尖沙咀有活动,再次见到呢间餐室,所以又同朋友入去食个饭, 晚餐时间,人流比较多,但等左一阵都算快可以入坐,餐牌都多选择,焗猪扒饭/意粉,咖哩牛腩,常餐粉面都有,最出奇系连蟹肉伊面都有,我唔太钟意食饭,所以叫左个16°Z厚切西冷,呀女叫左个知味西多士,同场朋友叫左个浓汤素翅鸡。上菜算快,食物亦都好够热,上菜个姐姐仲提我小朋友小心啲唔好贴到啲碟边辣亲,服务唔错。讲返啲野食先,西冷扒都几足秤,薯菜唔系一般薯条,真系一只焗薯仔,菜份量都唔少,牛扒唔韧,味道唔错😋😋呀囡个知味西多士一上台有啲吓亲,因为个西多真系好厚好大份,仲好大块牛油😱😱一条友真系未必食得哂,所以我试左少少,新鲜炸起系热辣辣,脆卜卜都几好味,我地比较食得甜,所以要再问楼面个姐姐攞多啲糖浆,好彩个姐姐冇托手争😆😆最后一个浓汤素翅鸡,朋友就话鸡都算滑,汤味好浓,又够热,系唔错嘅。同
同朋友都觉得整体表现唔错,价钱合理,下次有机会可以再试埋其他野。