2018-10-08 132 浏览
到咗星期五,为咗好好慰劳工作左一星期嘅自己,梗系要食返餐好啦!自己本身都好钟意食川菜,每次经过朗豪坊都好想试,趁住今日有时间可以排下队,就决定拣佢做晚餐!经过差不多1小时嘅等待,我哋一坐低就即刻点菜。谂咗好耐拣水煮鱼定系酸菜鱼,但最后都系决定想要开胃啲嘅菜式,所以就拣咗酸菜鱼。另外仲拉咗炸馒头、干煸茶树菇同埋鸡丝粉皮。点完菜之后佢就上咗茶,不过个味就怪怪地。第一道相嘅菜就系炸馒头!佢细细粒,好容易入口。炸得唔错,有外脆内软嘅口感。之后就上咗鸡丝粉皮,粉皮好滑!麻酱都好香花生味!干煽茶树菇食落好香!而且都好入味,份量又好足!唯一不足之处就系佢唔够热。可能系人手不足,摆内咗先上菜。最后就系重头戏: 酸菜鱼。一嚟嘅时候见佢大大碗,所以好期待!点知食落就好失望。酸菜鱼都系佢哋嘅主打,但佢食范竟然唔够酸味。重点系啲鱼食落好腥,唔入味。唯一加分嘅系入面嘅薯粉好稔,够味。。至于餐厅环境都唔错,唔会迫,坐得舒适。但星期五,六真系要排好耐。建议可以平日去试咗先。
经过差不多1小时嘅等待,我哋一坐低就即刻点菜。
另外仲拉咗炸馒头、干煸茶树菇同埋鸡丝粉皮。
点完菜之后佢就上咗茶,不过个味就怪怪地。

第一道相嘅菜就系炸馒头!
炸馒头

佢细细粒,好容易入口。炸得唔错,有外脆内软嘅口感。
鸡丝粉皮

之后就上咗鸡丝粉皮,粉皮好滑!麻酱都好香花生味!
干煸茶树菇

酸菜鱼

最后就系重头戏: 酸菜鱼。
一嚟嘅时候见佢大大碗,所以好期待!
点知食落就好失望。
酸菜鱼都系佢哋嘅主打,但佢食范竟然唔够酸味。
重点系啲鱼食落好腥,唔入味。
唯一加分嘅系入面嘅薯粉好稔,够味。

至于餐厅环境都唔错,唔会迫,坐得舒适。
但星期五,六真系要排好耐。建议可以平日去试咗先。
酸菜鱼
2018-10-05