2021-07-09 796 浏览
今日平日下昼两个人去食晏,唔驶等即刻有位。好快就拣咗刺身同埋Deluxe寿司定食。环境就一般,冇乜特别,但系都算欢堂舒适,服务都几好,侍应都几attentive,问佢橙汁系咪鲜榨,佢都老实话唔系,豉油倒咗出嚟见到有一粒黑色野,以为系黑芝麻,再睇清楚啲系有脚,同侍应反映,佢都即刻换过只豉油碟同埋成壶豉油,等咗一阵,有个侍应攞左碟刺身准备放上枱之际,就返咗转头,不过都啱嘅,前菜都未到,之后等咗一阵,先来沙律和蒸蛋碗,两个都合格,蒸蛋碗就好滑,除咗热茶,仲送咗杯几香浓嘅冻乌龙茶,橙汁就唔讲啦,之后就上主菜,刺身同寿司都一齐嚟,卖相唔错,份量同价钱都成正比,侍应亦都好有心机介绍唔同嘅款式,食嘅先后次序,寿司饭嘅比例适中,刺身嘅质素好高,好鲜味,刀法都几好,寿司定食跟乌冬,都几足料大碗,刺身定食跟碗饭面豉汤,虽然简单,都觉得有咁上下质素,整体来讲质素有惊喜,有机会夜晚嚟食Omakase先!
今日平日下昼两个人去食晏,唔驶等即刻有位。好快就拣咗刺身同埋Deluxe寿司定食。环境就一般,冇乜特别,但系都算欢堂舒适,服务都几好,侍应都几attentive,问佢橙汁系咪鲜榨,佢都老实话唔系,豉油倒咗出嚟见到有一粒黑色野,以为系黑芝麻,再睇清楚啲系有脚,同侍应反映,佢都即刻换过只豉油碟同埋成壶豉油,等咗一阵,有个侍应攞左碟刺身准备放上枱之际,就返咗转头,不过都啱嘅,前菜都未到,之后等咗一阵,先来沙律和蒸蛋碗,两个都合格,蒸蛋碗就好滑,除咗热茶,仲送咗杯几香浓嘅冻乌龙茶,橙汁就唔讲啦,之后就上主菜,刺身寿司都一齐嚟,卖相唔错,份量同价钱都成正比,侍应亦都好有心机介绍唔同嘅款式,食嘅先后次序,寿司饭嘅比例适中,刺身嘅质素好高,好鲜味,刀法都几好,寿司定食跟乌冬,都几足料大碗,刺身定食跟碗饭面豉汤,虽然简单,都觉得有咁上下质素,整体来讲质素有惊喜,有机会夜晚嚟食Omakase先!
2021-07-09