喺香港食居酒屋真系好贵,但因为特别日子想庆祝吓,所以嚟咗呢度食。我哋一共嗌咗七样嘢,每样嘢都唔错几好食,虽然价钱少少贵,但都值得一试!三式迷你Don佢系三个好细嘅碟仔,分别装住海胆、三文鱼子、蟹肉饭,比较印象深刻嘅系三文鱼子,佢每一粒食落都有爆珠嘅感觉,一咬就会爆出鱼油,鱼油味唔腥仲有d咸香,唔错唔错,另外海胆都几鲜甜好食。大葱鸡肉烧佢上面嘅鸡肉烧得非常香脆,钟意食鸡肉嘅人真心可以一试。鹿儿岛A4和牛茶渍饭一直以为茶渍即系用茶泡饭,但原来系热鸡汤浸落生嘅和牛同饭, 但食落又冇话好有鸡汤味,只能话ok。申子玉子烧一送到上嚟,木板上系放左一块和牛,上面摆咗一旧饭团同蛋黄,店员会即场烧,烧完之后,捞埋饭同流心蛋黄系几好食,而且烧嘅过程可以打卡😂。吉列三重芝士千层豚肉每旧猪扒入面都会夹住芝士, 食落猪扒有肉汁,调味啱啱好唔会淡,但系送到过黎嘅时候已经冇流心嘅感觉,所以有少少失望,但吉列猪扒有肉汁都已经好难得。烧牛脷个口感几似牛柳粒,可以加柠檬汁或者用盐去点,哩样我就觉得比较平凡。抹茶心太软食落甜甜地但冇乜好香嘅抹茶味,整体尚算OK,算系我地嘅庆祝画上完美嘅句号❤️。

三式迷你Don

大葱鸡肉烧
佢上面嘅鸡肉烧得非常香脆,钟意食鸡肉嘅人真心可以一试。

鹿儿岛A4和牛茶渍饭

申子玉子烧