2022-05-08 83 浏览
🚩凯悦无骨海南鸡专门店元朗依个地方真系好多野食,不过周围都人迫迫,今次行入啲~就简左食依间海南鸡!一入门口老板劲热情招呼,好似返左屋企咁,都几中意依种宾至如归嘅感觉😆〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️至抵食2人套餐 $168🌈招牌无骨海南鸡半只一上台「哇咁大碟嘅!」鸡嘅份量足足铺满三层!老板好有信心咁同我哋讲食完再话比佢知好唔好食啦!平时唔食鸡皮嘅我,见到呢只鸡嘅皮超级薄身,就谂住试吓啦!真系好彩我有试,鸡皮系爽滑嘅🥹超级好食!啲肉瘦得黎又唔会鞋口,唔似一般嘅海南鸡饭!老板同我哋讲佢哋有专属嘅自家农场,鸡系冇激素,用粟米嚟养嘅~只只鸡都养足130日先会送出黎!呢个价钱食到咁嘅质素,咁嘅份量,真系超值!🌈时菜鲩鱼豆腐汤一开始以为系每人一个汤碗仔份量,点知一放上枱,原来系一大兜,大概有四碗份量~汤底系用骨壳煲足几个钟,而且冇落任何味精,饮完唔会觉得口渴~佢嘅鱼有预先煎香再放入去煲,所以完全冇腥味!🌈香茅猪扒猪扒有大大一块,腌得好够味,又香口!不过因为可能海南鸡太出色,依个就相对比较普通啦!🌈海南鸡油黄姜饭依个饭来头都唔细!出面嘅海南鸡饭通常都系鸡油饭,呢度嘅海南鸡饭唔单止落咗鸡油同埋黄姜!仲落
🚩凯悦无骨海南鸡专门店
至抵食2人套餐 $168
🌈招牌无骨海南鸡半只

🌈时菜鲩鱼豆腐汤

🌈香茅猪扒

🌈海南鸡油黄姜饭
依个饭来头都唔细!出面嘅海南鸡饭通常都系鸡油饭,呢度嘅海南鸡饭唔单止落咗鸡油同埋黄姜!仲落咗少少椰浆,蒜头同埋香茅!入口都几香,唔洗𩠌净食饭都冇问题!
2022-05-08