2018-01-21 107 浏览
当我来到呢一间店嘅时候,令我想起几年前朋友系呢一个位开咗一间宠物店。几年后嘅今日变成一间早上系咖啡室夜晚可以饮酒消遣嘅餐厅。早上11点钟就会开门买嘅系一份艺术,潮流,型格,温柔共治一炉的感觉。从摆设以及设计中睇得出店主拥有带张力的思维。每件物品,都带着独特色彩,我欣赏佢用生啤桶做椅子,入型入格。印象中记得朋友呢一间舖位有一个角落以前呢就系放着一只俾人遗弃嘅狗,佢哋照顾得佢好好而且俾佢喺呢度安享生活。嫌疑一个角落到到今日演变成一个超级靓嘅小花园。呢一套嘅枱凳凸显左文青艺术感。我刻意要喺室内嘅玻璃窗位置影过嚟,呢种蒙蒙胧胧嘅感觉更加美丽。常常呢一个位置望住天空蓝蓝的饮住美味嘅咖啡绝对系一个赏心乐事。今日我嚟到早上食咗一个早餐配合一杯咖啡,咖啡大杯价钱10分优惠,用上知名品牌的咖啡机咖啡豆。我特别喜欢呢个牌子,Lavazza 唔知点解觉得好好饮。我比较少饮cappuccino ,呢一度嘅呢杯咖啡香浓美味,为我今日超级繁忙嘅工作打开序幕。选了佢哋嘅招牌早餐好好味嘅crepe ~ 里面包左芝士同火腿,想像唔到夹得咁好。炒蛋香滑即叫即做,配上香草如果可以多少少盐一定会更好,茄汁焗豆用可爱嘅杯仔载着

选了佢哋嘅招牌早餐好好味嘅crepe ~ 里面包左芝士同火腿,想像唔到夹得咁好。炒蛋香滑即叫即做,配上香草如果可以多少少盐一定会更好,茄汁焗豆用可爱嘅杯仔载着,最惊喜嘅就系同我个杯咖啡系用埋同一只色,猪肉肠呢比起平时食嘅德国香草肠美味,值得大家一试呢个实惠惊喜嘅特色早餐。呢个配搭我第一次食,同时爱上。

我相信会有好多朋友会因为呢一个咁靓嘅天窗角落而造访呢一间餐厅,呢个天窗如果我有机会真系好想花三个钟头好好享受一下。喜欢文青感觉嘅你哋相信对上环至西营盘附近嘅特色咖啡厅唔会陌生,各位不妨下次你呢一度应该能够影你数十张相。

相信五点过后又会有另外一番景象,下次等我晚上过泥睇下。可能又有惊喜。