2017-06-09 525 浏览
又到星期日自由既拍拖时间,今次又过大海去荃湾!因为我发觉我真系好钟意行愉景新城,真系好多野行。咁呀男友又神神秘秘话要带我食好野㖞,话有间隐世文青cafe我一定会钟意。好啦,信佢一次咁多!睇地图街野系海霸街附近,应该唔难揾。点䵝真系由地铁站一落天桥就一路直行就揾到!真系一啲唔隐世啰好唔好!直头系corner 位街铺。咁见到门口有两条人龙排紧队,原来佢租左两间相邻店面,中间我谂个幅墙可能唔拆得,就咁活生生将间cafe间开左😮咁我地就下午茶时间大约两点半三点先到既,我大约等左五分钟到就入得去喇。一入去就见到个非常吸睛既甜品柜,作为一个蛋糕迷,觉得佢啲蛋糕真系几靓。由于劲肚饿就啦啦淋点左野食,呢碟系男友既黑松露软壳蟹意粉(唔知佢呢排系咪发左达无同我讲,佢好少点既野食会贵过我点既)我试食左两啖,软壳蟹炸得好脆,而个黑松露汁个黑松露味就唔太出喇,俾个白汁芝士味盖过左。而呢碟就系我点既蟹肉蟹柳条意粉,我都揾到少少蟹肉既,不过真系得好少。但呢个日式既蟹柳条份量我满意,利申先,我本人系非常之钟意食呢种蟹柳条架!俾你地近睇一下,真系有蟹肉架。呢个就系甜品tiramisu....唔错!男友食得仲多过我,可e

黑松露软壳蟹意粉

蟹肉蟹柳条意粉

俾你地近睇一下,真系有蟹肉架。
Tiramisu
呢个就系甜品tiramisu....唔错!男友食得仲多过我,可encore,佢个饼底系有咖啡酒浸住啲饼干碎,比较湿润。
埋单211两人,有意粉有餐饮又有甜品,唔错!
黑松露软壳蟹意粉
蟹肉蟹柳条意粉