2022-11-12 164 浏览
阿萨姆鲜奶茶 $22 🥛 微甜常温+$6 芝士奶盖Total: $28经过旺角见到新开咗一间都几文青风嘅奶茶舖,我呢啲伪文青紧系要帮衬下✨✨除咗珍珠奶茶仲有雪糕同甜品🍨望落超吸引,好多配料可以加,但点解我要M到冇得食,都系乖乖地饮一杯珍珠奶茶就算了🧋天气好热,但M到只可以叫热饮🥵🔥店员好温馨咁提示奶盖喺热饮会融得特别快,我怀着紧张嘅心情问店员可唔可以唔好整得咁热(以往做过几间饮品舖,我啲同事听到咁样讲会即刻黑面或者串个客人,搞到我好惊咁样问会唔会比人闹🥲)呜…店员超级好服务,同我讲话可以叫常温,真系劲好,系一个温柔嘅店员妹妹⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄!!👱🏻‍♀️💕💕讲返杯嘢饮,叫完好快就嚟咗,鲜奶茶味道一般,唔似平时其他奶茶舖用奶精开会好香浓奶味,呢杯口感似港式奶茶多啲,有茶嘅苦味但唔够香☕️但系奶盖真系超!好!饮!😍😍🥛🐄成日听好多人讲都唔钟意有一粒粒嘅奶盖,今次嘅奶盖有一粒粒,但食得出系芝士嘅一粒粒🧀🧀而唔系啲开粉奶未搅匀嘅感觉,口感好正,感觉真材实料,但又一啲都唔贵,$30以下搞掂,叫咗多奶盖,睇落个样唔算好多,可能因为冇冰承托住而沉咗,但饮饮下发现其实个量都几正常同埋好厚实,
阿萨姆鲜奶茶 $22 🥛 微甜常温
+$6 芝士奶盖
Total: $28
阿萨姆鲜奶茶

但系奶盖真系超!好!饮!😍😍🥛🐄

成日听好多人讲都唔钟意有一粒粒嘅奶盖,今次嘅奶盖有一粒粒,但食得出系芝士嘅一粒粒🧀🧀而唔系啲开粉奶未搅匀嘅感觉,口感好正,感觉真材实料,但又一啲都唔贵,$30以下搞掂,叫咗多奶盖,睇落个样唔算好多,可能因为冇冰承托住而沉咗,但饮饮下发现其实个量都几正常同埋好厚实,口感好好🤤🤤
阿萨姆鲜奶茶