南丰纱厂一路都系我一个好喜欢既Chill 点☀️闹市中有个花园仔可以感受下阳光 真系松一口气🌱 见到有间新嘅蛋糕店就不如系阳光下叹个下午茶☕️ 原来呢间主打巴斯克蛋糕既小店系汤怡主理既😂 味道同高级甜品店有一点距离🥲 唔难整既巴斯克蛋糕食落算系好味但系有一点点业余感🍰经过也可以一试⭐️ Pandan Basque Burnt Cheesecake 🌿蛋糕整体嘅绵密感不错😋但系饼底有少少偏硬 斑兰嘅味道好突出💚淡淡嘅香带种热带感觉🏝 令甜度带多种层次👍🏻⭐️ Original Basque Burnt Cheesecake 🍮首先值得一赞嘅系甜度适中唔会过分甜🤩 但系欠缺左巴斯克蛋糕嘅一份焦糖香🔥 甜味相对比较单调⭐️ KAKAchevée (荃湾)📍 荃湾白田坝街45号南丰纱厂2楼202号舖

⭐️ KAKAchevée (荃湾)
📍 荃湾白田坝街45号南丰纱厂2楼202号舖
外卖自取