2021-09-03 675 浏览
本身行过谂住嚟呢条宠物街睇猫猫🐱 睇睇吓肚饿就见到呢间cafe👀 见到咁多人食咁就入咗去试吓😎餐牌都有好多唔同菜式拣,亦都有两款二人套餐食,唔想烦嘅可以拣套餐💁🏻‍♀️ 我哋就散叫咗以下几样:❤️ Love Strawberry $118见餐牌写话系呢间店嘅signature ,咁当然要试吓啦!😜 沙律底上有草莓、蓝莓、无花果、红菜头同蕃茄仔,色彩缤纷,打卡一流📸 而每一个水果都好香甜,第一次食水果沙律,原来水果嘅酸酸甜甜同沙律菜系咁夹!💕❤️ French Braised Beef Cheek $158 + French Fries $38牛面肉有三大件,煮得好腍一切就切得开,亦都好入味😙 个伴碟系有薯蓉同几款色彩鲜艳嘅瓜菜,薯蓉好滑亦都好香黑松露味!正!😋因为本身个牛面肉跟咗啲薯蓉同菜,所以side dish 我哋就加咗薯条🍟 薯条炸到干身又好够薯味,仲要系我最钟意嘅粗薯条😝 一条接一条食唔停口,$38好大篮,呢个价钱好抵食呀!🙌🏻❤️ Creme Brulee Cake $58第一次见creme brulee 加蛋糕嘅组合😲 面层系用焦糖整嘅啫喱,中层系炖蛋味,食落口感有啲似cheese

❤️ Love Strawberry $118
Love Strawberry

French Braised Beef Cheek

❤️ Creme Brulee Cake $58
Creme Brulee Cake

第一次见creme brulee 加蛋糕嘅组合😲 面层系用焦糖整嘅啫喱,中层系炖蛋味,食落口感有啲似cheesecake/mousse,底层有薄薄嘅蛋糕。另外仲有玫瑰味嘅雪糕,成个甜品超有惊喜🤭

❤️ Matcha Latte $38 / Mint Pineapple $42
Matcha Latte & Mint Pineapple
另外我哋仲叫咗两杯饮品,分别系抺茶latte 同薄荷菠萝特饮😏

餐厅推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
呢度嘅职员都好好人,又唔会感觉佢哋逼你走坐得好舒服👌🏻 枱同枱之间都有一段距离,空间感十足,环境唔错😌 每枱都有靓靓嘅粉色干花比你慢慢打吓卡,整体都好舒服值得推介😆
2021-08-30
$248.6 (晚餐)