2022-12-12 24 浏览
同老公去完大馆,周围行吓,途经呢间餐厅嘅外墙,觉得好靓,所以就入去坐低饮杯嘢。餐厅唔算好大,简单嘅圣诞装饰增添气氛。我哋拣咗一个落地玻璃位坐,可以望到街外,感觉好chill~上网见到好多人试yuzu espresso tonic,所以老公又叫咗呢杯黎试下,造型同味道都几特别,不过啲汽可能会盖过咗咖啡味道,所以如果系想追求较浓味嘅咖啡就可以试吓其他。我自己就叫咗espresso affogato,呢个咖啡味好浓!加埋球云呢拿雪糕,就刚刚好,又可以当埋甜品食。最后我哋见到Apple tea vodka tiramisu 好特别,又系假期限定,所以又叫咗嚟试。好似食紧Apple crumble咁,但酒味好浓郁,几特别,值得一试。

餐厅唔算好大,简单嘅圣诞装饰增添气氛。

我哋拣咗一个落地玻璃位坐,可以望到街外,感觉好chill~