2021-09-25 43 浏览
《哥哥添饭・妹妹泡茶》牛头角其实我好少去观塘牛头角,不过比这间台式餐厅吸引左,就决定今日去试下🥰门口对正大街 ,比较容易揾到,落地大玻璃透光度十足🌞舖头走文青,清新路线加上楼底高,感觉系好舒服,略略觉得张枱太细,放完二个套餐其实差不多无位,连影相📸都比较难😅<红烧牛肉面套餐>套餐包括:红烧牛肉面・前菜三小碟・果物・饮品佢个面底用粗阔扁身白面都有一定口感,有三件牛腱肉炆得好软冧,牛筋好好食,又冧又滑,最喜欢配埋溏心蛋🥚牛骨汤浓得黎又够清澈,唔会死咸味,我比较推荐🍱<盐酥猪扒鲁肉饭>套餐包括:盐酥猪扒・鲁肉饭・前菜三小碟・果物・饮品佢个猪扒粉薄,猪扒又不肥,好好食(๑•́ ₃ •̀๑)鲁肉饭,佢用既鲁肉都系无咩肥肉,可以无咁油腻😝<前三菜三小碟>最喜欢系个虾,咸咸脆脆,其实渍物就正常无咩特别<柠檬泡沫红茶>🍋佢个茶底系特别少少既,都叫好饮,套餐包埋唔驶加钱,已经算系高分🤗<肉桂苹果紫萝兰>🍎🍹我就特别喜欢肉桂既味道,加埋苹果好清身,几适合配个鲁肉饭🍚这个可以用$25加配,但其实好大杯,饮到落尾都无咩沟淡到🍹
《哥哥添饭・妹妹泡茶》牛头角

<红烧牛肉面套餐>

套餐包括:红烧牛肉面・前菜三小碟・果物・饮品

牛骨汤浓得黎又够清澈,唔会死咸味,我比较推荐🍱

红烧牛肉面

<盐酥猪扒鲁肉饭>

套餐包括:盐酥猪扒・鲁肉饭・前菜三小碟・果物・饮品

佢个猪扒粉薄,猪扒又不肥,好好食

<前三菜三小碟>

最喜欢系个虾,咸咸脆脆,其实渍物就正常无咩特别

<柠檬泡沫红茶>🍋

<肉桂苹果紫萝兰>🍎🍹