2018-10-18 226 浏览
.听讲无论系文青定伪文青都要黎依间餐厅打下卡,系有上下两层位置非常舒适。无论系叫餐,拎餐具,定系攞书睇都系要自己落手落脚去做。.明太子鸡肉亲子丼 • 餐厅里面好似大部份嘅菜式都系用碗上,个感觉好简单唔做作。个饭用嘅应该系珍珠米,粒粒分明口感唔错。饭上面铺满咗鸡肉,再上面就系一督明太子。鸡肉煮得一啲都唔老,捞埋带微辣嘅明太子食,令到味道更加突出。顺带一提,如果比较大食嘅人可能会唔够饱。......见上一次嘅文青post回响唔错,所以就决定写埋另一个餐。佢系位于太子砵兰街嘅「神经喂词」,我发现砵兰街嘅新餐厅越开越多,成条食街咁。唔知大家有冇另外一啲文青系列嘅餐厅想我哋去试呢?欢迎留言话我知。.照烧三文鱼茶泡饭 • 其实日本料理黎讲,茶泡饭算系我好少食。泡饭同样地系用碗上嘅,三文鱼完全冇骨,两边都煎到金黄色,亦都洒上咗葱花。食泡饭个汤底梗系好重要,今次个汤底食得出系由高汤同绿茶沟埋而成,闻落有啲茶香,食落有鲣鱼嘅味道。将三文鱼笃碎一齐食,健康得黎又饱肚。.餐名: 明太子鸡肉亲子丼+照烧三文鱼茶泡饭价钱: $176评分: 7.5/10餐厅: 神经喂饲 (旺角)地址: 旺角砵兰街434号地舖Ig
明太子鸡肉亲子丼

照烧三文鱼茶泡饭

餐名: 明太子鸡肉亲子丼+照烧三文鱼茶泡饭
价钱: $176
评分: 7.5/10
餐厅: 神经喂饲 (旺角)
地址: 旺角砵兰街434号地舖
Ig : hkfoodpoint