2018-07-12
本身黎呢d文青cafe都唔会话对d野食有好高好高期望,但就系有呢种心态,所以今次就有惊喜啦~先讲cafe环境,门口有个类似d酒吧for人企喺度饮野既位,后尾知道左呢间cafe既店主系酒鬼,先明白呢个位既用途😆喺文青cafe饮酒,真系想像下都有趣,大家有兴趣可以试下夜晚去饮野,静静地岩哂倾计谈心成间cafe都行白色简约路线,感觉好舒服,再加埋一大埋木质摆设,完全系hea一个中午既好地方🙂至于食物,今次叫左个黑松露带子意粉,个汁好creamy,黑松露份量都够多,好香,再加埋d菇同两粒大带子,够哂两个人share最估唔到系个黑松露薯条,份量多到吓亲人😆系有一桶咁多!仲要系条条都好长又好粗!感觉食左十个薯仔!虽然系多,但系又唔会觉得好油腻,愈食愈停唔到口~不过个黑松露酱就有d稀,唔系太特别,就咁食薯条已经够饮品方面就无叫酒啦(虽然d手工啤酒几吸引),叫左杯iced tea同bananut(即系香蕉、椰汁、果仁加榛子),我就觉得普普通通啦,唔系特别impressive😆提示:最低消费系每人一个dish,一杯饮品喔
提示:最低消费系每人一个dish,一杯饮品喔