2016-05-02
系电影中心睇完戏都已经六点有多,女朋友话肚仔饿,作为廿四孝男友既我当然要识做,即刻揾好野俾佢食啦~ 相信好多男士都有试过,当附近有间M记同一间靓靓餐厅俾你拣,就算自己心入面有几想食脆香鸡翼,为左女友仔,都要同佢去间靓靓餐厅等佢呃下LIKE 所以我一出戏院就即刻转入去KUBRICK 等我女友除左食得饱之外,仲可以做下(伪)文青,呃下LIKE 有听过KUBRICK 既朋友都知佢系走文艺路线,店面细细,大约只有20个座位,用膳区旁系小型书店,经常可以看到有人系度打书钉。装修同设计方面都系以简朴为主,而且多用木质的家具,上至收银处,下至号码牌都不难看出是走木材路线,换句话说,就系100%文青或(伪)文青打卡圣地。除左装修,食物方面其实亦有唔错既水准,小弟每次尼都会至少叫一款包,因为佢D包绝对系诚意之作,今次就试左佢地自家制既OK牛肉汉堡。一上台,个BURGER 外观唔错,跟住沙律上,感觉几FRESH~ 个沙律系以生菜同鲜茄混合制成,冇加任个酱料,但胜在新鲜,食落"索索"声,可以减低食BURGER 既罪恶感。至于个BURGER,上下两块面包系烘过至夹落去既,有烘底既BURGER,隔离间M叔叔就
其实如果唔系BK 左台食放题,我地可能会叫多一两样食物尼食既,可惜今次要留肚,期待下一次尼食可以见到佢地保持到质素之余亦有所进步