2019-04-05 95 浏览
呢间%Arabica 最近大受热捧 成为打卡热点😙 我今日都去朝圣下先 我就拣咗喺尖沙咀天星码头𠮶间 去到嘅时候都排紧十几人了😅舖面其实好细 走日式简约风📷 墙上仲有个大玻璃柜 display咖啡豆 Menu见到佢店舖都有多个国家嘅咖啡豆卖😛不过尖沙咀呢间咖啡嘅款式好似冇咁多款 我就拣左三款咖啡黎试😙Iced caffe latte 同 hot caffe latte 都各饮左一杯 另外要一杯 hot caffe latte with soy milk😛我觉得single origin杯咖啡微酸啲 偏似非洲豆嘅味道😯 同埋佢奶味比较浓 睇佢冲嘅时候奶嘅比例都比较多 饮落口感比较幼滑😛Blend左果杯就味道丰富啲 似平时饮开嘅iced latte冇咁酸😛 以冻咖啡来讲 就算有冰佢都唔会好淡 唔错唔错👍 同埋佢简约嘅设计 配埋拉花真系好文青啊 打卡一流!😍Hot caffe latte with soy milk几有惊喜㖞😯 我第一次饮soy milk 味道会比奶多咗一份豆香 亦都冇咁甜 但口感依然幼滑😙