2023-10-02 98 浏览
Urban Coffee Roaster是cafe的始祖无误。记得几年前于尖沙咀店试过用咖啡渣腌过的牛扒,淡淡的咖啡香和焦香的肉味令人一试难忘。手打安格斯牛肉汉堡配薯条 ($168, HAPPY HOUR 🍻)辣肉肠炒鱿鱼 ($88)软壳蟹蟹肉意大利饭 ($148)法式焦糖班戟 ($108)HAPPY HOUR 时段会有支ASAHI / 1664跟餐,计番都几抵 (平时落pub 饮都收你几十蚊一支) HAPPY HOUR 时段去到关门。不过burger的肉有少少太生,唔食得太生的朋友记得remark比餐厅听😅牛油饱体本身为整个burger加了不少分。辣肉肠炒鱿鱼本身叫来送酒饮,有少少湿,如果干身一点会更好,但系由于整体嚟讲鱿鱼都好新鲜!意大利饭以软壳蟹做主打,我第一次见全只软壳蟹咁免切咁上😂不过饭有少少冻左。法式焦糖班戟绝对是要留肚食的一环。班戟食落松软,配上吉士酱唔会过甜,面头的焦糖香脆可口。📍 Urban Coffee Roaster (Fashion Walk) (铜锣湾)铜锣湾京士顿街9号Fashion Walk地下D号舖

辣肉肠炒鱿鱼 ($88)
软壳蟹蟹肉意大利饭 ($148)
法式焦糖班戟 ($108)

铜锣湾京士顿街9号Fashion Walk地下D号舖