无谂过平日夜晚来都全场满座,咁就知道餐厅 @bingo_and_cook 几受欢迎啦~餐厅走韩式木系工业风,不规则的木板条和垂吊灯泡做天花装饰,有型又有feel,最特别就系特设2人自修室自闭位,简单间开,上面又放咗好多K pop明星相,摆设模型等,都几搅笑! 🔮韩式辣炒小章鱼绝对俾我想像中辣,仲要系后劲的辣,不过越辣越想食,八爪鱼爽口又弹牙,酱汁浓稠度刚好,每只分爪鱼都均匀地被裹酱汁裹著,超级惹味呀,而且份量很多,旁边有两团米线,用来作拌面来食很搭呀~ 🔮甜辣无骨炸鸡半份半份有6件鸡,仲要大大件,即叫即炸,上枱时劲香呀~外皮十分香脆,无骨啖啖肉,肉质十分嫩滑,又入味,仲劲juicy,甜甜辣辣超正呀~仲要跟埋一串炸年糕和脆皮肠,年糕外脆内烟韧,上面仲有层蜜糖,可谓是甜脆香呀~ 🔮海鲜豆腐窝大大窝份量够哂4个人食,连卡式炉上,煲滚后可以慢花keep住暖笠笠,各类海鲜十分新鲜:青口,蚬,虾,鱿鱼,大大件头豆腐,韩式粉丝,真系超级大堆头;连韩式辣酱一齐煲滚,汤头有种海鲜甜辣味,鲜味十足,豆腐和粉丝亦吸引咗汤底的味道,豆腐嫩滑又够辣,粉丝烟韧又挂汤,天气咁冻,食呢个窝,真系暖上心头呀! 🔮孟买鸡

🔮韩式辣炒小章鱼

🔮甜辣无骨炸鸡半份

🔮海鲜豆腐窝

🔮孟买鸡尾酒
食韩式炸鸡,总觉得要饮番杯先至够过瘾,以Bombay Gin ,蓝橙Liquor, 梳打 和鲜柠檬混合而成,除咗卖相蓝色够哂梦幻之外,微酸的gin酒香,绝对清爽醒神呀

🔮柑橘炭酸水
大大个橙做装饰系杯面,其实仲要系将入面橙肉拎哂出来,做成果蓉,加入sparkling water, 入口啖啖橙香,香甜清新,用来减辣真系一流呀~
柑橘炭酸水
孟买鸡尾酒