2017-07-31
每次行过洗衣街,都留意到间cafe 既大落地玻璃,玻璃前总有几个人好似好写意咁饮野,我每次都会望下入面仲几有文青feel今晚又行过见唔系好多人,见到menu有d牛油果既菜式,几得意,就入去试下入面坐得几舒服,以木为主,长木椅上有 咕 臣,令客人坐得舒服呢到原来出名食牛油果, 早餐/小食/意粉/PIZZA/饮品都有一款包含牛油果, 几有创意我地都决定试一款牛油果菜式, 就系牛油果忌廉汁扒大虾意粉意粉有弹性又咬口, 忌廉汁够rich 又浓呢个叫牛油果意粉, 但见唔到牛油果, 不过意粉绿绿地色, 就系已经mix牛油果大虾亦好大只, 份量多, 有成4只, 煎得好香, 有少少中式椒盐味, 味道唔错另外一个叫左特级牛肉汉堡配薯条原来叫得特级, 块牛肉汉堡系咁厚, 除左呢个汉堡, 仲有好多配料, 好colorful又丰富牛肉汉堡肉味浓郁,够juicy配粗薯条,香脆可口食主菜都可以用优惠价加小食/daily special cake/饮品睇到甜品柜蛋糕几吸引,正价要$42, 咁$25有件都几抵食,我地要左朱古力脆脆慕丝蛋糕厨房唔系就咁拎件cake俾我,仲好用心咁装饰下,画花,加上士多啤梨先上,系cak
我地都决定试一款牛油果菜式, 就系牛油果忌廉汁扒大虾意粉
意粉有弹性又咬口, 忌廉汁够rich 又浓
另外一个叫左特级牛肉汉堡配薯条
牛肉汉堡肉味浓郁,够juicy
配粗薯条,香脆可口
厨房唔系就咁拎件cake俾我,仲好用心咁装饰下,画花,加上士多啤梨先上,系cake 上面另外加左朱古力浆,做到流心而邪恶既感觉
卖相不单止邪恶,味道都好邪恶,朱古力味极浓郁,质感滑嫩
另外叫左杯抹茶红豆沙冰,食主菜可以减$10, 抹茶沙冰打左幼细,味道又浓,加上粒粒红豆,红豆起沙
下次一于试埋牛油果沙冰先得
呢到服务仲几好,埋单仲要无加一