2023-11-23
约埋班friends聚一聚,之前朋友食过都话正,所以就book衣间再encore, 我就第一次嚟食。一嚟到侍应就问你鸡煲要辣定唔辣,我哋就拣咗小辣,鸡煲嚟到时,侍应就教你每隔2分钟就要炒一炒,佢哋都好贴心,准备计时器俾你计时,我哋就冇计时,只系耐唔耐炒一炒,炒熟就食,啲鸡好嫩滑,豆卜也入味,由于要食其他嘢,所以再冇添加鸡煲。嚟到第二式:海鲜盛宴确实系打卡位,有好多海鲜款,款款都新鲜好味,中间仲有乌冬。食完海鲜嚟到第三式:养生乌鸡汤个汤真系好正,饮得出冇味精,我哋四个人,每人都可以饮到两至三碗👍👍👍嚟到第四式:火锅火锅有丸类,菜类,菇菌,饺子🥟,莲藕片,粟米,响铃,炸鱼皮,间中也会添加手打墨鱼滑,当然最重要就系唔少得牛颈脊,既然可以无限添食,识食梗系唔食肉丸,我哋添食咗好多碟牛颈脊👍👍👍食完已经好饱足,最后仲上埋椰汁雪燕糖水,个糖水都好有诚意,落足料好味!最后补充:佢哋饮品都系任饮,由于挂住倾偈同食嘢,所以冇乜点影相😅!
嚟到第二式:海鲜盛宴
确实系打卡位,有好多海鲜款,款款都新鲜好味,中间仲有乌冬。
食完海鲜嚟到第三式:养生乌鸡汤
嚟到第四式:火锅